Tuesday, 28 February 2017

Sepuluh Wanita Tercantik Di Dunia

Assalamualaikum semua :')

.

Hari ni aku nak share satu info kat korang semua tentang SEPULUH WANITA TERCANTIK DI DUNIA.

Baca tau! Mana tau korang merupakan wanita tersebut ;')

.
************************************
************************************
.

.:: SEPULUH WANITA TERCANTIK DI DUNIA ::.

1. Seorang wanita yang menghafal Al-Quran dan melaksanakan hukum-hukum yang ada di dalamnya.

2. Seorang wanita yang menjadikan wanita-wanita solehah, isteri-isteri Nabi dan sahabat Nabi sebagai suri tauladan dalam kehidupannya.

3. Seorang wanita yang tidak menoleh kepada seruan apa sahaja, dari sana sini! Yang mengajaknya untuk meninggalkan kehormatan, kesucian dan rasa malunya.

4. Seorang wanita yang menunaikan kewajipannya dalam berbagai sisi kehidupan.

5. Seorang wanita yang taat kepada suaminya dalam perkara yang ma’ruf dan menjadi teman dan penolongnya dalam kebaikan.

6. Seorang wanita yang menahan diri dari kenikmatan tidur untuk berdiri di hadapan Rabb-nya.
Menegakkan solat dan memohon pahala dan ganjaran kepada-Nya.

7. Seorang wanita yang menunaikan puasa sunat, mengharap keredaan, cinta dan keberkatan dari Rabb-nya.

8. Seorang wanita yang menjaga lisannya dan tidak merendahkan kehormatan orang lain.

9. Seorang wanita yang tidak melihat kepada apa yang ALLAH SWT haramkan.

10. Seorang wanita yang mengedepankan suami, anak-anak, harta serta jiwanya di jalan ALLAH SWT dan dalam rangka pembelaan terhadap agamanya.

.

InsyaALLAH Wanita yang dimaksudkan adalah wanita yang sedang membaca catatan ini yang cantik dan solehah. Semoga ALLAH memberikan keberkatan kepada para muslimah di mana sahaja mereka berada. Dan semoga para lelaki yang membaca catatan ini mendapat jodoh yang cantik dan solehah.

Aamiin Ya Rabbal’Aalamiin…

.
************************************
************************************
.

Agak-agak korang ada tak dalam senarai 10 wanita tercantik di dunia seperti di atas?

Kalau ada, tahniah!
Kalau tidak, tak apa. Jangan bersedih. Ayuh, kita sama-sama usaha untuk jadi wanita tercantik di dunia ^_^

.
.

Terima kasih kepada ahli group Dai Saiful Official yang memberi perkongsian ini.

.
.

Assalamualaikum dan salam bahagia semua.

.
.

Thanks for reading this entry ^_^

.
.

Credit to @suhailamustaffa for the pictures below.

.
.

Friday, 3 February 2017

Allah's Love Letter #2

Assalamualaikum semua :')

.

Entri ini sekadar perkongsian. ALLAH'S LOVE LETTER. Dalam Quran semua Allah dah sebut. Cuma kita aja alpa.

Allahu!

Sentap sangat dengan ayat ni T_T

.

Jom kita sama-sama ubah diri kita. Stop jadi jahil and berlari menuju Jannah. Dari jahiliah ke jannah bak kata Aiman Banna haa.

Huhu.

Oklah. This is all for this time.. Lain kali aku share lagi, ya? Lately sibuk sangat T_T Tak terkejar.

.

Assalamualaikum semua. Have a nice day :D

.
.

Thanks for reading this entry ^_^

.
.
.

A ComeBack Maybe? | After Few Months

Assalamualaikum semua :) . Dah lama kan aku tak post apa-apa entry kat sini. Busy. Tu je mampu cakap. Terlalu banyak benda dan perkara yan...