Monday, 11 July 2016

Good Night

Assalamualaikum semua :')

.

Actually, I was taking a nap just now because I am so boring doing BK (Buku kerja/Bahan Kecermerlangan) subject KHB. Argh! I hate it! I just don't remember when is the first and the last time I like KHB because setahu aku, I was never ever like it.

Oh, ya. BK is a PT3 stuff and just for lower form students in Terengganu. So, mohonlah jeles secara berjemaah ya wahai pelajar lower form di negeri lain. Mehehehe XD

Just go die with my suck english :p

The time I'm writing this is 11.48 pm. My mum asked me to sleep because it's already late but I just don't want because aku belum bersugi dan solat Isya' lagi. And I think, it's not too late because I used to sleep at 1am.

My sister is watching Kau Aku Kita Raya. At first, I want to join her watching it but then I felt lazy and just sitting in my room/bedroom and doing my homeworksss. I have so many homeworksss okay! It is a very bad thing since I am very lazy to do those stuff.

Actually, I just wanna wish "GOOD NIGHT" to all of you who read my blog. HEHE. But, I don't know how I can melalut to KHB and cerita Kau Aku Kita Raya. HAHA. It's funny. Thought.

Emmmm. Okaylah buddyz. I think I shouldn't mumbling here because.... I just don't know what's the reason. But I think I shouldn't.

Okaylah...  I know my english is suck but I don't mind beause I'm not an english girl. I'm a Malaysian. Yeah! I love it. K, whatever. Lols ~

So, everybody. Good night, sleep tight and sweet dream. Don't forget to do the 'adat tidur' before you sleep. Read Al Fatihah + 3 Qul + Ayat Kursi then hembus kat tapak tangan and sapu kat seluruh badan. Kalau kita buat adat tidur ni, tidur kita tu dikira sebagai ibadat, tau. So, kita dapat pahala. Pahala masuk macam air je. Fuuuuuuu. Weeee, untungnya!

Ok, gais. I have to pen off now although I'm typing this using my handphone, not a pen. Till then. Assalamualaikum and may Allah bless you :')

.

Thanks for reading this entry ^_^

Sunday, 10 July 2016

Salam Aidilfitri!

Assalamualaikum semua ;')
.
Boleh tahan lama jugak kan aku tak menulis di belog ini. Kan? Hemmm. Bukan tak nak tulis, tapi tiada masa. Berlaku kekangan waktu ke atas diriku di mana aku agak sibuk ke hulu ke hilir beraya bersama keluarga dan saudara-mara. Juga sibuk mengusik para sepupu yang kecil molek oh comelnya! sampai diorang dah tak nak dekat dengan aku sebab takut kena gomol. Lagi, aku juga sibuk menyamar sebagai budak perempuan darjah 3 untuk mencuri ampau duit raya dari para pak cik mak cik yang kaya raya. Mujur berjaya :D HAHA.

Tahun ni raya biasa-biasa je. Tak se-seronok macam kecil-kecil dulu. Tahun ni, raya pertama, aku dengan kakak aku sibuk kat dapur je sebab buat air untuk tetamu yang datang. Ramai tetamu yang datang jenguk tokki dan tok aku yang kurang sihat. Biasalah, orang tua kan. Raya kedua baru pergi jalan-jalan.

Aku sebenarnya kalau diikutkan memang nakkkkk sangat update belog dan cerita semua pasal raya aku. Tapi kan, masa menghantui diriku. Esok, Isnin dah start sekolah. Dan esok sekolah aku buat temu murni tapi mak ayah aku tak pergi. Aku pun ingatkan malas nak pergi tapi bila fikir balik, duduk rumah pun tak buat apa jugak. Baik pergi sekolah kan?

Lepas tu Khamis depan, sekolah aku buat majlis sambutan Aidilfitri peringkat sekolah sekali dengan majlis persaraan pengetua sekolah aku. Wuuuuu, Umi dah nak bersara. Sedihnya :'(

Aku ingat malas jugak nak pergi sekolah hari Khamis tu. Tapi sebab umi nak bersara, so biarlah aku pertimbangkan balik.

Oh, ye. Umi tu bukan mak aku. Umi tu panggilan untuk pengetua aku kat sekolah. Aku sayang dia sebab dia baik dan berprinsip. Bijak pulak tu. Dia pun dulu student sekolah aku jugak which is SMA Khairiah. She shines my way :)

Hemmmmm.

Ok-lah. Ini ajelah untuk update hari ini dan kali ini. Lain kali aku update lagi :)

.
SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN ^_^

.
Bye and assalamualaikum semua :')

.
Thanks for reading this entry ^_^

.
:- Nah, my outfit of the day and outfit of the first raya. Kali ketiga pakai baju ni sebab best sangat. Thanks kat butik Raffeasia (kalau tak silap ejaannya) for this dress ^_^

.


Aku Pembawa Talasemia

Assalamualaikum and hye semua :') . :') . Hanya mampu senyum. . Soooo, I gonna go to Klinik 1Malaysia at UTC, PB Square, K. Te...