Wednesday, 29 April 2015

Come Back

Rabu/29 April 2015


Assalamualaikum...

Nampaknya sudah agak lama aku tak bertandang ke sini, ya. Hem, bukan sengaja sebenarnya. Ada sebab musabaa dia jugak.

Lately, aku mengalami kekangan masa yg amat sangat. Nak study pun tak sempat. Sempat siapkan kerja rumah je. Terlalu sibuk.

And sekarang ni tidur pukul 2 pagi then bangun pulak pukul 5 pagi. Dapat tidur 3 jam je. Rutin harian dekat sekolah pulak pada gila! Ke hulu ke hilir. Dengan latihannya. Dengan presentation-nya. Dengan homework-nya. Sungguh memenatkan! Tapi takpe la, tu semua untuk mencari ilmu.
Sekarang tengah sibuk dengan pembentangan Sains. Sibuk duk cari bahan je sepanjang masa. Hope nanti boleh dapat band 6. Amiiin.

18 Mei 2015 ni exam. Hem, not really sure sempat ke tidak untuk buat revision. Exam ooo exam. Love you so much!

Sekarang sosial media sudah tidak dilayan. Handphone letak merata. Whatsapp, just ignore. Tak kisah bingit telinga sekalipun.

Hari tu ada Pertandingan Ihtifal 'Ilmi Sanawi'. My school jadi tuan rumah. And alhamdulillah dapat johan keseluruhan. Bangga kot.

Masa sedang menaip ni, perut sedang berdendang lagu dongdang sayang. Lapar yang amat! Bijak!!
Hope exam kali ini dapat score at least 6A. Hoho. PT2 candidate, the best ☺
Ok lah, my mum dah mad. To readers, thanks tau baca. And don't forget to pray for me.

Assalamualaikum.

Ilal liko'

Friday, 3 April 2015

My Memory

Assalamualaikum...

************************************

Masa aku kecil-kecil dulu, aku selalu kata aku tak sabar nak jadi besar. Nak masuk sekolah menengah. Selalu berangan-angan nak buat tu, nak buat ni. Siap buat peta minda lagi. Tapi sekarang bila dah 14 tahun, rasa macam nak putar balik je masa. Nak jadi 5 tahun balik. Nak jadi budak hingusan yang tak tau apa-apa tentang kehidupan. Yang tak pernah tau apa itu stress.

Tapi... Boleh ke aku?

Tak! Aku tak boleh.. Masa tak boleh diundur. Yang lepas akan tetap lepas. Dan akan berlalu mengikut peredaran masa. Apa yang aku boleh buat, just ingat tentang sweet and sad moment yang pernah aku lalui. Jadikan setiap perbuatan dan ucapan aku sebagai kenangan. Record every second that I've through and save it in my mind. Ohh, memory ╯△╰

Bila belek album2 yang penuh dengan gambar2, mulalah bibir ni nak senyum. Senyum sebab ingat betapa teruk plus nakalnyaa aku dulu. Tapi lepas tu, rasa nak menangis je. Because.. Dulu dan sekarang dah tak sama.

Kenangan... I miss you π_π

Hanya mampu senyum dan menangis mengingat kembali suka dan duka di zaman kanak-kanak. o(╯□╰)o

Sakitnya rasa hati ini. Pedih, pilu.

Semuanya ada! Ya Allah, rindunya aku pada zaman kecilku. Rindunya aku pada teman-teman sepermainanku. Rindunya aku pada suasana yang gamat dengan jerit pekik kami. Rindunya aku pada fikiran yang lapang tanpa masalah. Rindunya aku pada hari-hari yang penuh dengan aktiviti. Rindunya aku pada semua ini, Ya Khaliq. Rindunya...

Semasa menaip entry ni, nak menangis pula rasanya. Mengimbau kembali moment2 silam. Allah! Hanya Dia yang tahu apa yang aku rasa. Hanya Dia!

"Kenangan akan hilang bila kita tidak menghargai kenangan itu... Memang perit untuk kita telan, tapi itulah yang harus kita terima. Memang kita ingin kenangan itu sentiasa berulang kembali. Tapi, mampukan kita untuk mengulanginya? Kita tak mampu mengulanginya.. Cuma kita akan mengharap kenangan itu akan berulang kembali."

Ya! Aku harap kenangan itu akan berulang kembali. In Sha Allah...

***********************************************************************************
WHEN LIFE GIVES ME A HUNDRED REASONS TO CRY, I SHOW MY LIFE THAT I HAVE A MILION REASONS TO SMILE AND LAUGH
***********************************************************************************

By hook or by crook, life must go on, no matter how sad we are to leave our sweet moment. If Allah will, we can repeat that moment again. But, of couse it is not same with the past. Past is past, and always be the past. Just let by gone be by gone. 

"Don't let your past dictate your future."

***********************************************************************************
Sincerely,
Cik Sakura Merah

***********************************************************************************

Aku Pembawa Talasemia

Assalamualaikum and hye semua :') . :') . Hanya mampu senyum. . Soooo, I gonna go to Klinik 1Malaysia at UTC, PB Square, K. Te...